Sjöjungfruträffen 2009 

Sjöjungfruträffen 2009 

Lena Havseden , Jennie Hallgren och Karolina Eriksson från Waterfrogs hade år 2009 äran att få arrangera Sjöjungfruträffen. Även i år var målsättningen att dykande tjejer, oavsett certifikatnivå skulle kunna få träffas och dyka tillsammans. Årets sjöjungfruar bestod av de som dykt lite och de som var mer erfarna dykare, vilket var bra då erfarenheter utbyttes under helgen.

Träffen kördes igång på fredagskvällen då de första bilarna anlände till stugan i Väjern på Västkusten, där årets upplaga höll till. De sista bilarna rullade in efter mörkrets tillträde. De som ville erbjöds ett kvällsdyk vid bryggan. Jag som skribent såg kräftor, plattfiskar och krabbtaskor men även mycket annat. Efter mycket prat kom vi till slut i säng förväntansfulla inför lördagens dyk.

Helgen var en lite blåsig på västkusten och lördagens förmiddagsdyk blev på Stenskär där vi la oss i lä medans de första dykparen gjorde sig redo för att plaska i vattnet. Jag fick uppfattningen av att många blev fascinerade över dykningen och vi styrde kosan tillbaka till stugan där förtäring av lunch väntade.

Efter lite vila bar det sedan ut igen, denna gång till Likskär. Där även en av tjejerna utförde sitt 100rade dyk vilket firades med champagne och fika. Likskär är även känd för sin s.k. skorsten. En bred skreva i berget där man kan simma in och komma upp på bara några meters djup. En upplevelse för många. Efter lite varmt kaffe och te och fika i magen vände båten tillbaka till hamnen för att förbereda kvällens mat. Det bjöds på havskräftor och räkor med tillbehör så det stod härliga till från Smögenbryggan. Den ena efter den andra utbrast ”åhh, vad gott”, vilket alltid är uppskattat.

Kvällen erbjöds sedan bildvisning, utbyte av bilder och mycket mycket prat tills ögonen nästan slocknade.

Tidigt på söndagen tisslade det i korridoren och det var dags för frukost. Även denna dag var blåsig och de diskuterades om vart båten skulle styras. Väl ilastade i båten så startar inte motorn på båten. Men utan några problem och med humöret uppe så lastade vi oss över i två stycken mindre båtar och vi for ut mot ett mål som denna gång hette Neptuns Grotta vid Vämlingen . Som namnet avslöjar så finns där en grotta. En del av oss tjejer besökte den medans vi andra bara kikade in och fortsatte dyket utanför längs väggen.

Då det blåste rätt ordentligt lyckades vi till slut ta oss tillbaka till båten. Efter fika och godis samt gruppfotografering på klipporna blev det en gungig resa tillbaka till hamnen där sköljning av utrustning stod på schemat. Lite lunch i magen gjorde gott och efter en lyckad avslutning på helgen så lämnade vi över ansvaret för nästa sjöjungfruträff till Mollusca och tjejerna lämnade stugan för denna gång.

Vi vill tacka alla underbara tjejer för en trevlig helg och vi ser fram emot att få träffas fler gånger!

Reportaget skrivet av Karolina Eriksson Waterfrogs

På bilden

Övre raden från vänster:  Anne-Mari Engman, Karolina Eriksson, Åsa Ericsson, Helene Stefanussen, Ann-Sofie Gibro, Maria Lindqvist, Birgitta Willhans, Lena Havseden.

Undre raden från vänster: Lisa Manske, Malin Broquist, Hanna Haanpää, Alexandra Åkerholm